Subaru Impreza XV - obrněná čtyřkolka

Impreza | foto: www.autoroad.cz / Jan Zýka

Trochu zvýšit, oplastovat a máme tu nový, takzvaně terénní vůz. Může si tuto módu nechat Subaru ujít? Samozřejmě nemůže!

Subaru Impreza je pro "obrněnce" opravdu výborným základem. Zatímco většina vozů je pro potřeby různých Scoutů a Allroadů sekundárně upravována přidáváním pohonu 4x4, Subaru je opravdová nativní čtyřkolka, je tak projektována, designována a připravována hned od začátku. Co jiného taky čekat od Subaru.

Vzhledem k tomu, že podobný trik s modelem Legacy a jeho úpravou na Outback automobilce už dlouhou dobu dobře prochází, proč totéž nezkusit i s Imprezou?

Impreza ve své třídě téměř nemá konkurenta, protože snad všechny ostatní podobné vozy jsou odvozovány od kombíků, nikoliv standardních hatchbacků.

Impreza XV, jak bude po svém představení v Ženevě nazvána, oproti standardní Impreze malinko naroste, její vnější obrys totiž rozšíří plasty. Důležitější pro průchod lehkým terénem je spíše zvýšení, výška XV bude 152 centimetrů, což je oproti standardním 148 centimetrům příjemné.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy