Fiat Grande Punto s dvojí tváří, cena od 199 tisíc

Grande Punto | foto: Fiat Group

Fiat se rozhodl, že své staré modely nebude v žádném případě posílat do důchodu. Platí to i pro novější Grande Punto.

Fiat nedávno představil své Punto Evo s výrazně pozměněnou tváří a všeobecně se očekávalo, že nahradí stávající Grande Punto. Nestalo se tak a Grande Punto se bude nadále prodávat vedle Eva.

Starší Grande Punto nahradí v prodejnách již poněkud obstarožní Punto Classic. Ani to ale ještě nemá svoji kariéru za sebou, protože Fiat tyto vozy hodlá i nadále vyrábět v továrně Zastavy. Ty se k nám sice dovážet nebudou, nicméně individuální dovoz by měl být možný.

Výhodnější se ale jeví koupe dnes již starého Grande Punta. S cenou rovných dvě stě tisíc je o 45 tisíc levnější než novější Evo.

Nicméně výbava Actual zahrnuje pouhopouhé dva airbagy a přípravu pro rádio, nicméně za 23 tisíc je k dispozici klimatizace v paketu s dálkové ovládaným centrálním zamykáním, pro silnější motor je k dispozici i paket, který za 30 tisíc přidá kromě klimatizace a dálkového zamykání i autorádio a některé designové prvky. Dovybavení airbagy stojí 10 tisíc za každou dvojici, za ESP si zákazník připlatí dalších 20 tisíc.

V případě, kdy zákazník chce lépe vybavený model, je lepší sáhnout po novějším Evu. To za 281 tisíc nabízí ve vyšší výbavě Dynamic sedm airbagů, klimatizaci a některé další prvky.

Grande Punto Actual je tak dobrou volbou pro ty, kterým nevadí opravdu minimální výbava a nebo jim inovovaný vzhled jednoduše nehoví.

 

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy