Pagani přezbrojuje - Pagani C9

47993 | foto: Archiv AutoRoad.cz

Jak potvrdil Horacio Pagani pro Argentina Auto Blog, tak je na konec roku 2010 připravována nová generace supersportu Pagani.

Horacio Pagani, je velmi kosmopolitní člověk. Narozen v Santa Fe, srdcem a původem argentinec, staví supersporty v Itálii a osazuje je  německými motory. Své vozy produkuje od roku 1999, vše začalo modelem C12.

Pagani C9 bude poháněno jako obvykle šestilitrovým dvanáctiválcem Mercedes-Benz AMG. Dle Paganiho se bude jednat o biturbo, vyvinuté speciálně pro Zondu. Poskytne mu výkon 750 koňských sil a kroutící moment 1000 N.m. Bude tedy poskytovat výkony blízké současné Zondě R (750 koní).

Vůz bude mít oproti současné verzi 3770 nových komponentů. Poskytne lepší rozložení hmotnosti, podvozek postavený z karbonu a titanu jako u současného modelu Cinque. Na vůz budou obouvány speciálně navržené pneumatiky Pirelli.

Z obchodního hlediska je pro Pagani důležité vyhovění americkým bezpečnostním předpisům a kalifornským emisním předpisům. To umožní prodávat vozy Pagani téměř po celém světě.

Je očekávána roční produkce 40 vozidel v ceně 900 tisíc Euro.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy