Fešák do města - Honda Personal - Neo Urban Transport (P-NUT)

P-NUT | foto: Honda

Honda na kanadském mezinárodním autosalonu v Montrealu představila koncept městského vozidla budoucnosti Honda P-NUT.

Honda se řadí mezi tzv. ultrakompakty, vozítko má na délku pouhé 3,4 metru. P-NUT převeze tři osoby, přičemž řidič sedí vpředu v ose vozidla a za ním se mohou usadit dva pasažéři. Kabina vozu by měla zaručit všem na palubě dostatek prostoru pro hlavu i nohy, odpovídající sedanu střední třídy.
Honda zaujme na první pohled velkým poměrem prosklených ploch což usnadňuje pohyb ve stísněných městských prostorech. Řidič má k dispozici technologie jako heads-up displej nebo couvací kameru. Prostornost kabiny těží z atypické konstrukce, vše vzadu. Koncept je navržen s ohledem na využití více alternativ pohonu. Počítá se s využitím klasického benzínového motoru, s hybridním nebo i s plně elektrickým pohonem.

Účelem konceptu je, dle tvůrců z Honda R & D Americas z Kalifornie, prověřit zájem potencionálních zákazníků o nově koncipovaný městský vůz. Ten by jim měl být schopen zajistit pohodlný přístup k zaměstnání a za zábavou. Rozměry vozidla jsou délka 3,4 m, šířka 1,75 m a výška 1,44 m. Další podrobnosti automobilka neuveřejnila.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy