Nový Ford Focus je tu, třetí generace ještě agresivnější

Focus | foto: Ford

Třetí generace Fordu Focus se možná trochu neočekávaně představila na autosalonu v Detroitu. Automobilce se vše podařilo tutlat až do poslední chvíle.

Představení nového Furdu Focus v USA je samozřejmě naprosto účelné, protože Focus třetí generace se stane opravdovým globálním modelem, tedy vozem, který se prodává téměř po celém světě. Téměř totožné Focusy (slovem téměř je třeba rozumět místní homologační podmínky, a další dílčí přizpůsobení) bude tedy jezdit v Evropě, Americe i Asii. Výroba bude probíhat na čtyřech místech světa.

Vůz, který vidíte na fotkách, je zatím jen konceptem, ale do výroby se počítá se vzhledem změněným jen minimálně. Otázkou například je, jak se budou potenciálním zákazníkům líbit pozoruhodně tvarované partie předního nárazníku.

Jinak přední část vychází ze současného Focusu a jasně se řadí do rodiny vozů s tímto jménem. Horší je tomu vzadu, kde je zadní partie oproti minulým generacím úplně nová a nutno podotknout, že velmi komplikovaná.

Počítá se s nepříliš změněnou, jen zdokonalenou motorovou nabídkou a o americké motory Eco Boost se s námi Ford pravděpodobně nepodělí. Na svém zůstává i podvozek, který byl pro novou generaci jen lehce zdokonalen a odladěn i pro novou karoserii.

Co by to bylo za nové auto, kdyby nepřišlo s trochou hi-tech, proto můžeme i u Focusu čekat v nejvyšších patrech příplatkové výbavy například samočinné parkování, různé bezpečnostní systémy jako systém pro udržení v jízdním pruhu nebo systém aktivní ochrany před nárazem, se kterým se pojí i adaptivní tempomat. Mimo to dokáže Focus i rozeznávat dopravní značení.

V USA se novinka začne prodávat ještě letos, byť až na samém konci roku. Evropa se dočká až více než za rok.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy