General Motors ukončují provoz Saabu

Saab | foto: Archiv AutoRoad.cz

Americká společnost General Motors začala ukončovat provoz své dceřiné společnosti Saab. Informoval o tom v sobotu server BBC.

Automobilka General Motors v sobotu oznámila, že již vybrala společnost zabývající se restrukturalizací AlixPartners, aby dohlédla na ukončování společnosti Saab. Očekává se však, že tento proces potrvá měsíce. General Motors tak pokračuje ve výběru zájemců o koupi automobilky.

Tento postup kritizují především odbory Saabu. "Je nezodpovědné hrát na dvě strany - na jedné stále nabízet Saab k prodeji, na druhé straně ukončovat jeho aktivitu," řekl Stefan Loefven, šéf odborového hnutí.

Konečný termín na podání nabídek na koupi Saabu vypršel v noci na pátek a společnost General Motors potvrdila, že skutečně několik obchodních návrhů obdržela. O švédskou automobilku se zajímá například výrobce luxusních vozů Spyker či investiční skupina Genii Capital.

Švédská média spekulují, že o Saab projevila zájem i skupina švédských investorů, nicméně tuto informaci zatím nikdo oficiálně nepotvrdil.

Automobilka Saab byla založena v roce 1937, pod křídla GM spadá od roku 1989.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy