Nová Škoda Fabia poprvé v historii pod 200.000 Kč

Fabia | foto: Škoda Auto

Škoda Auto provedla těsně před Vánocemi úpravy svých ceníků. Zájemcům o novou Fabii nyní bude stačit baťovských 199.900 Kč, což je nejméně v historii modelu.

Zlevnění pod magických 200 tisíc korun se však týká značně ořezané „juniorské“ výbavy Easy, která v základu vychází z nejlevnějšího stupně Classic. Oproti němu ale postrádá třeba tónovaná skla, výškově stavitelné sedadlo řidiče nebo dělená zadní sedadla. 

I tato základní Fabia však nabídne solidní aktivní i pasivní bezpečnost zahrnující ABS s rozdělovačem brzdného účinku, regulaci točivého momentu motoru MSR a čtveřici airbagů. Dalším prvkem výbavy je volant nastavitelný ve dvou osách, což v této kategorii aut není ani dnes pravidlem. O pohon Fabie Easy se dle očekávání postará základní tříválec 1.2 HTP o výkonu 44 kW (60 k).

Zpráva o zlevnění přichází jen dva týdny poté, co Škodovka oznámila snížení produkce modelu Fabia na čtyři dny v týdnu. Počínaje březnem příštího roku se tak páteční výroba Fabií zcela zastaví. Hlavním důvodem je dle vyjádření automobilky opadnutí zájmu po vypršení šrotovného, které mladoboleslavskému výrobci zajistilo v mnohých evropských zemích nebývalý odbyt.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy