Google nabídne klasickou navigaci, zdarma

| foto: Archiv AutoRoad.cz

Vyhledávač Google expanduje. Jeho pole působnosti už dávno není jenom ve vyhledávání, nový operační systém Android nabídne i velmi pokročilou navigaci.

Google před nedávnou dobou začal nabízet operační systém Android pro chytré mobilní telefony. Komunita kolem tohoto systému netrpělivě očekává příchod verze Android 2.0, která s sebou přinese množství vylepšení.

 Jako první se v USA objeví s Androidem Motorola Driod a právě ta nabídne velmi zajímavou aplikaci od Googlu.

Navigační software v současné době není příliš levný, jeho cena je řádově v tisícikorunách. Nabídka Googlu na plnohodnotnou navigaci zdarma by tak mohla řádně zamíchat trhem.

Nevýhodou je nutnost stálého připojení z internetu, Google maps totiž nemají mapy v paměti jako většina konvenčních zařízení, ale budou je stahovat z internetu. Výhodou je aktuálnost mapových podkladů, možnost volby mezi satelitními snímky, mapami nebo i Google street view, problém ale může představovat cena datového paušálu. Podobné přístroje se často prodávají ve zvýhodněných balíčcích s levnějšími daty, tak snad...

Technologie dokáže využít hledání v databází Googlu, na prezentačním videu tak chce řidič dojet na výstavu krále Tutanchamona. Proto jen řekne (ano, opravdu řekne, telefon rozeznává hlasové povely - zatím jen v angličtině) navigaci, aby ho dovedla na výstavu. Potřebné informace zpracuje sám Google.

Při nasazení v Evropě by ale mohly nastat potíže. Zatímco v USA využívá Google vlastních mapových podkladů, v Evropě je nakupuje od jiných společností. Uvidíme jak se s tím softwarový gigant vypořádá.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy