Ford: Našim favoritem na zisk Volva je Geely

GT Tiger | foto: Geely Group

Americká automobilka Ford oznámila, že jako potencionálního kupce pro svou švédskou značku Volvo preferuje konsorcium, které vede čínská firma Geely. Informaci ve středu přinesl zpravodajský server BBC.

Zástupci automobilky prohlásili, že s Geely začnou detailně projednávat možnost koupě automobilky, žádné konkrétní rozhodnutí ohledně budoucnosti automobilky Volvo však vedení společnosti ještě nepřijalo.

Ve hře o švédské Volvo je i Američany vedené konsorcium Crown. Konsorciu Crown šéfuje bývalý ředitel Fordu Michael Dingmann a bývalý člen představenstva Fordu a Chrysleru Shamel Rushwin. Konsorcium nabízí ale podstatně méně peněz za Volvo, než hongkongská Geely. Obě společnosti prý mají nicméně s Volvem podobné plány, které zahrnují i dodatečnou investici tří miliard dolarů do automobilky.

Volvo v minulém týdnu oznámilo své hospodářské výsledky za třetí čtvrtletí letošního toku. Světová dvojka ve výrobě nákladních vozů uzavřela hospodaření za třetí čtvrtletí s menší ztrátou, než jaké se obávali analytici. Volvo se ve třetím kvartálu propadlo do ztráty 3,3 miliardy švédských korun.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy