Studie: Muži touží po rychlých autech, může za to testosteron

911 | foto: Porsche

Zajímavou studii si pro nás připravili vědci z univerzity v Montrealu. Zajímavým pokusem zjišťovali proč muži tak rádi kupují silná auta.

Pro třicet devět testovacích králíků v mladém věku připravili dvě ulice. Na jedné se proháněly ženy v autech a provoz zde byl docela hustý. Druhá silnice naproti tomu byla naprosto liduprázdná. Dvě ulice, dvě auta, prvním byla Toyota Camry, tedy běžný japonský sedan střední třídě, kterých v USA jezdí mnoho. Zajímavější bylo druhé auto, šlo o kabriolet Porsche 911.

Když si muži sedli do Toyoty a jeli ulicí, vědci jim měřili hladinu testosteronu, mužského hormonu. Ať už se proplétali zástupy jiných aut nebo se řítili prázdnou ulicí, hladina hormonu se ani nehnula. V Toyotě si nyní musí rvát vlasy, ale jízda s Camry pro muže není nijak zajímavá.

O kolik byla situace jiná v kabrioletu 911. Při promotávání se v davu žen vědci naměřili, že hodnota testosteronu stoupla. A na prázdné ulici testosteron... také stoupl.

Co to tedy znamená. Jízda v rychlém autě působí na hodnotu testosteronu mužů. Podle vědců je to dáno pocitem vyšší sexuální přitažlivosti, muž se pak cítí být více jako dobrým samcem.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy