Společnost EVC Group bude prodávat Škodu Roomster jako elektromobil

Roomster | foto: Archiv AutoRoad.cz

Škoda není v implementaci moderních technologií příliš daleko. Proto ji musí napomoci nezávislá firma EVC Group.

Úpravce EVC Group zatím žil především z repasí starších vozidel, které vyráběla skupina PSA, šlo například o modely Peugeot 106. Mimo to elektrizovala například Smart nebo dodala Priusu technologii plug-in.

Nyní přichází s elektrifikací českého vozu, Škody Roomster. Tomu byla kompletně vypreparována dieselová soustava a nahrazena čistě elektrickým pohonem.

Místo nádrže na benzín přejímá úlohu uchovávání energie sada baterií technologie Li-Ion, která zaručí dojezd 110 nebo 180 kilometrů v závislosti na tom, kterou sadu baterií si zákazník nechá zamontovat.

Motor má výkon 70 kW, tedy 95 koní, točivý moment je 240 Nm. Elektromobil Roomster dosáhne na dálničních 130 km/h, více už ale ani ránu.

Nabíjení trvá 6 hodin u levnější a 10 hodin u dražší verze.

A cena? EVC je ochotna přestavět i již provozovaný Roomster a to za 460 tisíc korun v případě menší kapacity baterií a za 590 tisíc v případě vyšší kapacity. Přestavba nového vozu taktéž není žádný problém, automobilka si za něj účtuje rovných 400 tisíc korun v základní výbavě, což je trochu zvláštní, i oficiální ceník mladoboleslavské značky udává cenu nižší. Úprava vychází z dieselu 1,4 TDI. Pro úpravce není problém objednat vůz s rozsáhlejší než základní výbavou. A abych nezapomněl, všechny uvedené ceny neobsahují DPH.

Oficiální představení novinky proběhne v Praze na Autoshow v Holešovicích.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy