Daihatsu ukáže v Tokiu dva krabicoidní koncepty

Basket | foto: Daihatsu

V záplavě všech elektrických, vodíkových, methanolových a já nevím jakých ještě konceptů, která ještě velmi dlouho neuvidí světlo světa, se objevují i mnohem reálnější vozy blízké budoucnosti. Například ty od Daihatsu.

Dva koncepty se jmenují Basket a Deca Deca. oba vycházejí ze stejného pera, jejich design je přísně hranatý a chtělo by se říct až pravoúhlý. Jen občasné oblinky zjemňují jinak ostré linie.

Basket je koncept otevřeného vozu. V případě nepřízně počasí je ho možné překrýt pevnou střechou, ale automobilka navrhuje i stylové plátěné překrytí zadních sedadel.

Záď je koncipována v podstatě jako pick-up, je vyřešena užitkově a prakticky, tedy bez čalounění, jen s plasty. Sedadla z textílií mají být podle automobilky relaxační.

Koncept klasické městské krabice tak, jak to v Japonsku milují, to je Deca Deca. Dvojice proti sobě se otevírajících dveří nabízí ohromující přístup do interiéru. Zajímavé je, že zadní dveře jsou jen na jedné straně.

Maximální obestavění prostoru můžete sami vidět na přiložených snímcích.

Oba koncepty vypadají docela svěže a připraveně i do sériové výroby, u nás se jich ale s vysokou pravděpodobností nedočkáme.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy