Suzuki v Tokiu ukáže hned tři vodíkové vozy

Mio | foto: Suzuki

Suzuki to na letošním autosalonu v Tokiu rozbalí ve vodíkovém stylu. Na tomto autosalonu uvidíme hned trojici konceptů vybavených tímto pohonem budoucnosti.

Jedno ze tří vozítek jsme již na těchto stránkách viděli, jde o model SX4, který má ze všech představených do sériové výroby nejblíž. Suzuki SX4-FCV - když elektřina nestačí, je tu vodík

My budeme pokračovat u ostatních, neméně zajímavých kusů.

Prvním z nich je koncept osobního vozítka, skoro by se chtělo říct kolečkového křesla, jehož pohon také obstarávají palivové články. Pohonem tentokrát není přímo vodík, ale nejjednodušší alkohol - methanol (CH3OH). Ten je v lehce vyměnitelném zásobníku, což by mělo zvýšit dojezd díky možnosti dolití paliva v případě vypotřebování a nenutnosti hledání vodíkové stanice.

Třetí koncept by patřil spíše do partnerského serveru moto365.cz, jde totiž o oblíbený skútr Burgman, tedy velký a dospělý skútr. Automobilka do útlého těla motorky napasovala 700barový zásobník na stlačený vodík a celou technologii vodíkového pohonu. Pro vyšší bezpečnost je zásobník obehnán velmi robustní klecí.

Kromě vozů s pohonem na palivové články Suzuki v Tokiu ukáže i hybridního Swiftíka. Suzuki Swift Plug-in Hybrid - swiftík sviští na elektřinu

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy