Honda Skydeck - jen co je opravdu nutné

Skydeck | foto: Honda

Do autosalonu Tokio je ještě téměř měsíč času a přesto tu už máme mnoho různých zajímavých kocneptů. Jedním z nich je i Skydeck, zajímavě řešené hybridní MPV v opravdu minimalistickém pojetí.

Pokud se bavíme o konceptech, bylo by hodně s podivem kdyby každý nepřišel s přinejmenším hybridním systémem, když už nemůže být plně elektrický nebo vodíkový (ačkoliv vodíková technologie, jak si všímám, v poslední době trochu ustupuje konvenčnějším bateriovým systémů). Takový je i Skydeck.

Svůj název získal díky svému interiéru, který je z velmi velké části prosklený. Sklo navíc objevíme především na střeše konceptu, přičemž čelní sklo je panoramaticky vytažené velmi dozadu. Cestující v zadních řadách si mohou užít druhý skleněný panel.

Jak jsem již naznačil, zadních řad je víc, přesněji dvě. Vůz je tak šestimístný, nabídne sezení ve třech řadách po dvou lidech. Futuristicky působí uchycení sedaček dvou předních řad, nedrží totiž v podlaze ale na středovém tunelu.

Vůz je vybaven hybridním systémem, ale jeho přesné parametry bohužel neznáme. Víme jen to, že automobilka se snaží na ekology působit nejen technologií, ale i barvou. Na přídi i na kolech najdeme lehce zelené zdobení.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy