BusinessWeek: Toyota nejlepší značkou mezi automobilkami

Prius | foto: www.autoroad.cz / Jan Zýka

Prestižní americký server BusinessWeek zveřejnil už tradiční žebříček stovky nejlepších světových značek. Mezi výrobci aut si nejlépe vedla japonská Toyota.

Oproti předchozím ročníkům s pořadím podstatným způsobem zamíchala ekonomická recese, přesto se do stovky nej značek dostalo hned jedenáct automobilek.

Největší úspěch zaznamenala Toyota, která s hodnotou značky přesahující 31 miliard dolarů obsadila osmé místo hned za gigantem Google. Na dvanáctém místě následuje Mercedes-Benz s necelými 24 miliardami, na patnáctém BMW s téměř 22 miliardami a na osmnáctém pak Honda s necelými 18 miliardami. 49. příčku potom obsadil americký Ford s hodnotou 7 miliard dolarů.

V druhé polovině tabulky si nejlépe vedl Volkswagen na 55. místě (6,5 miliardy), o deset příček níže pak skončilo Audi (5 miliard). 69. místo obsadil Hyundai (4,6 miliardy) následován ze 74. místa značkou Porsche (4,2 miliardy). Do stovky nejlepších se podařilo vklínit i Ferrari na 88. příčce (3,5 miliardy) a Lexusu na 96. místě (3,2 miliardy).

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy