FRANKFURT: Renault Fluence Zero Emissions Concept - beze smradu

Fluence ZE | foto: Renault

Ani Renault nedorazil do Frankfurtu s prázdnou. Přiváží několik elektrických konceptů, z nichž první je představen malý sedan Fluence.

Renault na autosalonu ve Frankfurtu představil hned čtyři koncepty vozů s elektrickým pohonem. Vzhledem k tomu, že právě Fluence vypadá nejzajímavěji a asi i nejpřipraveněji do produkce, zaslouží si samostatný článek.

Renault Fluence je v podstatě předobrazem sedanu, který je vytvořen z řady Mégane a již se veřejnosti před několika dny představil. Při té příležitosti se PR oddělení zmínilo, že elektrická verze přijde do roku 2011. Tak tady ji máme, přátelé.

Elektrický Fluence je v podstatě klasickým sedanem nižší střední třídy, zvláštní je především použitím sérii poměrně blízké technologie. Fluence má pod kapotou baterie typu Li-Ion, které vozu stačí na dojetí přibližně 160 kilometrů.

Důležitou inovací je způsob nabíjení. Uživatel si může zvolit, buď bude nabíjet standardním způsobem, ten bude jistě nejpřijatelnější pro baterie a bude trvat mezi čtyřmi a osmi hodinami. Rychlé nabíjení bude trvat jen 20 minut, pravděpodobně , jak tomu bývá, nenabije baterii zcela. Třetí mód bude ultrarychlý, bude jej možné použít jen ve speciálních "čerpacích" stanicích na speciálním konektoru. Při tomto supernabíjení budou baterie alespoň z větší části nabité za neskutečné tři minuty.

Motor má výkon 95 koní a točivý moment 226 Nm, což je pro rodinný sedan plně dostačující hodnota.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy