FRANKFURT: Audi e-tron - supersport na baterky

e-Tron | foto: Audi

Audi na autosalonu ve Frankfurtu představí již dříve avizovaný model, koncept e-tron, který je plně na elektřinu. Přitom jde o vůz řadící se mezi supersporty.

Audi nejprve vehementně zapíralo, žádné elektrické R8 prý do Frankfurtu nepřiveze. Pak káplo božskou, do Frankfurtu nepřijede elektrické Audi R8, ale koncept elektrického supersportu. Jak moc se od R8 liší můžete posoudit sami.

Důležité je to co je pod kapotou. Zde se nachází čtveřice elektromotorů, po jednom v každém kole. Finální výkon je přes 300 koní a to elektrickému supersportu stačí na zdolání stovky pod pět sekund.Zajímavostí je, že elektromotory ctí preferenci točivého momentu na zádi, podobně jako diferenciály Torsen, takže na zadní kola směřuje za normálních podmínek 70 % točivého momentu.

Stinnou stránkou je elektrický pohon. I přes všechny moderní technologie váží při vysoké kapacit 42 kWh téměř půl tuny a to je hodně. Ačkoliv taková plná nádrž benzínu a velký desetiválec taky nejsou zrovna jako pírko.

Audi udává dojezd 250 km, ale to jen když se budete krotit. A to se supersportem jde?

Rám a konstrukce je samozřejmě použita z modelu R8, změny hledejme hlavně v přední masce, ale i na dalších částech karoserie.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy