Škodě Octavia Tour zvoní umíráček, skončí napřesrok

Octavia | foto: Škoda Auto

Nejstarší model Škody, ale po Volkswagenu Sharan i celého koncernu Volkswagen, po čtrnácti letech výroby asi brzy skončí. Mohou za to neuspokojivé výsledky.

Škoda Octavia byla po vstupu Volkswagenu do Škody prvním zgruntu novým modelem a na trh přišla v roce 1996. Přežila i nástup druhé generace v roce 2004 a vyrábí se dodnes. Její prodeje se sice s nástupem nové generace propadly na méně než polovinu, nicméně sedmdesát tisíc vyrobených vozů ročně automobilce stačilo.

Od té doby prodeje dokonce ještě mírně rostly, krk jim ale zlomil až tento rok.  Zatímco za rok 2008 atakovaly prodeje hranici osmdesáti tisíc kusů, prodeje za první rok naznačují, že jen s bídou bude překročena hranice 45 tisíc kusů. Propad se odehrál především na klíčových trzích.

Šéf marketingu, Reinhard Fleger, v odborářském časopise Škody uvedl, že očekává konec tohoto modelu na konci roku 2010.

V podobném datu by se měla ve Škodě začít vyrábět novinka, pravděpodobně malý vůz založený na studii Volkswagen Up!, která uvolněné místo po Octavii hravě nahradí.

Škoda v poslední době svoji Octavia zlevnila, jak jsme však zjistili, stále zůstává velmi drahá, Škoda zlevnila Octavii Tour o desítky tisíc, cena je nejníže v historii

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy