Nové Volvo S60 ve Frankfurtu nebude

S60 Concept | foto: Volvo

Volvo původně plánovalo uvést sériovou verzi nové generace modelu S60 už na zářijovém autosalonu ve Frankfurtu. Nakonec ale tyto úmysly přehodnotilo.

Současná generace S60ky už je opravdovým automobilovým dědečkem, první kus sjel z výrobní linky už v roce 2000. Proto není divu, že její prodeje byly poslední léta spíše sporadické. Volvo proto přistoupilo k radikálnímu kroku a 31. března letošního roku opustilo továrnu v Ghentu poslední Volvo S60. Pro úplnost připomeňme, že za 9 let fabrika vyprodukovala téměř 580 tisíc „es šedesátek“.

Novou generaci proto milovníci značky vyhlížejí s velkými nadějemi. Volvo nejdříve plánovalo prezentovat její sériovou podobu už letos na frankfurtském autosalonu a prodeje zahájit nejpozději do konce roku.

Nyní však švédové obrací a model S60 v produkční verzi do Frankfurtu nepřivezou. Podle dostupných zpráv by se na veřejnosti měl nový vůz představit až příští rok. Důvody tohoto rozhodnutí nebyly uvedeny, ale spekuluje se o zpomalení prací a investic v souvislosti s nejasnou budoucností značky.

Příští měsíc by se měl celý tým inženýrů s novým autem přesunout na legendární Nordschleife a proklepnout nové Volvo S60 do morku kostí.

Prozatím se tedy musíme spokojit se studií S60 Concept, kterou Volvo poprvé prezentovalo letos v Detroitu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy