Koncept z Detroitu - Range Stormer

Automobilka Land Rover si na Autoshow v Detroitu zapsala jedno prvenství -

- poprvé vystavila svou koncepční studii automobilu. Range Stormer je studie vysoce výkonného sportovně cestovního vozu třídy SUV (sportovně užitkové vozidlo), která předvádí směr budoucího stylistického vývoje automobilky Land Rover. Zároveň předjímá podobu sériového modelu, který se objeví v budoucnosti na trhu a rozšíří současnou nabídkou automobilky Land Rover o další modelovou řadu

„Range Stormer svým přeplňovaným vidlicovým osmiválcem dává ochutnat to, co na rozvíjejícím se úseku trhu s vysoce výkonnými vozy třídy SUV nabídne naše přicházející novinka. Sériový stroj, následující po tomto voze, s ním sdílí mnoho nových stylistických a technických řešení. Je pojat tak, aby splňoval požadavky na vysoce výkonného silničního stroje, ale zároveň aby vedl svou třídu při jízdě v terénu, jak je to typické pro všechny vozy Land Rover,“ komentoval nový koncepční vůz výkonný ředitel automobilky Land Rover Matthew Taylor.

Budoucí technická řešení, na něž dal koncept Range Stormer nahlédnout, zahrnují zcela novou podvozkovou platformu, která se stane budoucím základem všech plnohodnotných modelů Land Roverů. Tato nejmodernější integrovaná platforma, jedinečná pro Land Rovery, poslouží i jako základ pro sériový vůz inspirovaný Range Stormerem.

Další předvedenou novinkou je Terrain Response („reakce na terén“). Tímto inteligentním technickým řešením Land Rover přináší nejlepší možnou kombinaci chování a ovladatelnosti vozu jak na silnici, tak v terénu s tím, že se podle potřeby mění celé nastavení podvozku a pohonu vozidla. Řidič jen zvolí příslušný režim ze šesti nabízených zavěšení kol, hnací ústrojí, reakce na plyn a řízení záběru společně zajistí nejlepší chování vozidla. Na výběr je nastavení od „dynamického“ pro jízdu vysokými rychlostmi po „hluboké koleje“ pro jízdu v extrémním terénu.

Zdroj: Land Rover
Foto: Land Rover

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy