Nový Smart Forfour dílem Mercedesu a Renaultu?

forfour | foto: DaimlerChrysler

Nevstoupíš dvakrát do téže řeky? tak něco takového v byznysu tak úplně neplatí. Důkazem budiž nové jednání Mercedesu a Renaultu o oživení projektu velkého Smartu.

Vzpomínáte si ještě na Smart Fourfour? Šlo o model s originálním designem vyvíjen Smartem spolu s Mitsubishi, kde ho potom prodávali jako Colt.

Šlo o poměrně neúspěšný model, jeho výroba se kvůli finančním potížím Smartu poměrně rychle zastavila a z Forfouru se stala téměř raritka. Podobně jako ze sportovního Formore.

Mercedes, pod který Smart spadá, ale myšlenku většího Smartu přece jenom nezavrhl. Podle všeho nyní začal jednat s Renaultem o spolupráci při přípravě takového vozu.

Do hry navíc vstupuje ještě jedna záležitost, Mercedes by měl pomalu začít vyvíjet nástupce svých tříd A a B a již dříve uvedl, že pro tyto modely nehodlá použít unikátního sendvičového systému podlahy. jinak řečeno, příští třídy A a B budou klasickými hatchbacky, v případě třídy B asi spíš MPV.

Nahrává to tedy spekulacím, bude čtyřdveřový Smart derivátem třídy A? Nebo snad Mercedes změnil své rozhodnutí zanechat sendvičového podvozku a klasický hatchback nechá na Smartu?

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy