Supersportovní sedan Bugatti ponese jméno Bordeaux

Galbier | foto: Archiv AutoRoad.cz

V září by se měl ve Frankfurtu ukázat světu nový přírůstek do modelové řady automobilky Bugatti. Ultimativní Veyron doplní v nabídce čtyřdveřový sedan jménem Bordeaux.

Přestože Veyron je už sám o sobě velmi exkluzivním zbožím, Bugatti si nechce nechat ujet módní vlnu sportovních sedan-kupé vozů. Tu nastartoval před pár lety Mercedes CLS a svezla se na ní celá řada významných hráčů na poli luxusních i tradičních značek.

Zatím není jasné, jaký motor se v útrobách Bordeaux objeví, ale spekuluje se o stejném šestnáctiválci, jakým disponuje Veyron. Byť v nové „bugatce“ zřejmě naladěným na menší výkon. Nejčastěji padají slova o zhruba 750 k.

Ať tak či onak, výrobce nejrychlejšího sériového auta na světě si zřejmě nenechá ujít příležitost vyrábět i nejrychlejší sériově vyráběný sedan.

Zatím jediná fotografie pochází z pozvánky na frankfurtskou autoshow, kde se Bordeaux oficiálně představí. Co myslíte, podaří se Bugatti uchovat tajemství, nebo se opět dočkáme úniku oficiálních fotek den před slavnostním odhalením?

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy