TomTom Route Planner už i v češtině

Navigace | foto: TomTom

Pokud hodláte uskutečnit prázdninový výlet do neznáma a nemáte módní přenosné navigace, musíte se při přípravách spolehnout na některý z online plánovačů tras. Ten před časem představil i TomTom a nyní jej uvedl v naší mateřštině.

Přestože se projekt TomTom Route Planner nachází stále v testovací fázi Beta, nabízí už nyní velice propracované vyhledávání s využitím funkce IQ Routes. Ta umožňuje na základě pokročilých databázových údajů vypočítat požadovanou cestu mnohem efektivněji. Bere přitom v úvahu třeba kruhové objezdy, semafory, zpomalovací prahy a podobně.

Součástí IQ Routes jsou také historická data o dobách průjezdů jednotlivých úseků v různých časech a denních dobách. To v praxi znamená, že vám bude jiná trasa vypočítána o víkendu či v noci a jiná v pondělí ráno, kdy je na mnoha místech hustý provoz a časté kongesce. K dispozici jsou i aktuální dopravní informace, bohužel nikoliv v České republice. Třeba Rakousko a Německo jsou však pokryty relativně kvalitně.

Šéf české pobočky TomTom Robert Červeňák ke spuštění české lokalizace plánovače říká: „Díky tomu, že Route Planner je nyní také v české verzi, si na vlastní kůži může vyzkoušet náš oceňovaný navigační software mnohem více lidí než předtím“. „Zejména před nadcházející letní sezónou jde o ideální nástroj pro seznámení uživatelů s tím, co naše navigace nabízejí,“ dodává.

TomTom Route Planner najdete na adrese http://routes.tomtom.com.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy