GM a Tengzhong budou jednat s čínskými úřady o prodeji automobilky Hummer

H3X | foto: General Motors

Americká automobilka General Motors (GM) a čínská společnosti Tengzhong Heavy Industrial Machinery tento týden pravděpodobně zahájí jednání s čínskými regulačními úřady o schválení prodeje automobilky Hummer právě Tengzhongu.

"Ohledně Hummeru začneme jednat s čínskou vládou tento týden," řekl Michael Albano, mluvčí GM pro asijsko-pacifické operace. "Dohodu nemůžeme podepsat, dokud nebudeme mít schválení ze strany vlády," dodal.

Podle agentury Reuters jde o relativně neobvyklý krok obou stran. Jednání s úřady totiž zahajují velmi brzy, ještě před formálním podpisem dohody o prodeji. To prý reflektuje velkou skepsi, která prodej Hummeru provází.

Tengzhong Heavy Industrial Machinery je poměrně málo známá čínská společnost zabývající se výrobou těžkých strojů bez jakýchkoliv zkušeností i výrobou automobilů. Na počátku června překvapila svým plánem na převzetí Hummeru, který dosud patří krachujícímu automobilovému gigantu General Motors. Celý plán však od počátku provázejí pochyby o tom, zda pekingská vláda tento obchod schválí, či zda bude mít nový majitel Hummeru dostatek zkušeností a odborných znalostí, aby se mu podařilo dostat ztrátovou automobilku do zisku.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy