Fiat dostal půjčku 400 milionů eur na „zelenější“ auta

500C | foto: Fiat Group

Evropská investiční banka (EIB) poskytla italskému koncernu Fiat úvěr 400 milionů eur na „zelenější“ auta. Uvedla to v úterý agentura RIA Novosti s odkazem Evropskou komisi.

Úvěr dostal Fiat v rámci projektu EIB „Evropský čistý dopravní prostředek“ zaměřeného na podporu evropských výrobců automobilů, kteří vyvíjejí modely se sníženou emisí výfukových plynů, tak zvané zelené automobily.

„Jsem EIB vděčný za poskytnutý úvěr, díky němuž bude pokračovat práce na ekologicky šetrných automobilech a rozvoji technologií pro snížení spotřeby paliva a emisí výfukových plynů,“ řekl šéf Fiatu Sergio Marchionne. „Jde o strategickou volbu Fiatu s přihlédnutím k dlouhodobé perspektivě rozvoje tradičních motorů i alternativních paliv,“ dodal.

Jak v úterý uvedla Evropská asociace výrobců automobilů, prodeje nových vozů koncernu Fiat, který vyrábí značky Fiat, Lancia a Alfa Romeo, vykazují na rozdíl od mnoha evropských konkurentů stabilní růst. Například v květnu vzrostl prodej nových vozů Fiat o 2,5 procenta.
 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy