Fiat nevycouvá z koupě Chrysleru

Fiat | foto: Fiat Group

Italská automobilka Fiat se rozhodla, že nevycouvá z plánované koupě části aktiv bankrotující americké automobilky Chrysler, ani poté, co americký soud dočasně prodej aktiv zablokoval. Uvedla to v úterý agentura Reuters s odvoláním na mluvčího Fiatu.

Rozhodnutí soudu totiž ohrožuje celý prodej Chrysleru novému majiteli. Fiat má podle dohody právo z celé transakce vycouvat, pokud se ji nepodaří dokončit do 15. června. O tom, že dlouhé zdržení v prodeji aktiv by mohlo dohodu zcela zmařit, mluvili veřejně již jak představitelé Chrysleru, tak i zástupci administrativy amerického prezidenta Baracka Obamy.

"Fiat z dohody nevycouvá, ani pokud nebude dokončena do termínu 15. června," prohlásil mluvčí Fiatu v úterý.

Soudkyně Ruth Bader Ginsburgová rozhodla, že verdikty bankrotového soudu umožňující prodej aktiv Chrysleru "jsou dočasně pozastaveny až do dalšího rozhodnutí", které vydá ona sama, nebo Nejvyšší soud.

Podle agentury Reuters zatím není zřejmé, jaké budou další kroky, nicméně mnoho expertů se domnívá, že tímto rozhodnutím si soud bere více času za zvážení svého rozhodnutí ohledně odvolání tří penzijních fondů ze státu Indiana a několika dalších věřitelů Chrysleru, kterým se prodej jeho aktiv nelíbí.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy