General Motors má tři zájemce o automobilku Saab

Saab | foto: Archiv AutoRoad.cz

Celkem tři zájemce už má podle informací deníku Financial Times bankrotující americký automobilový gigant General Motors (GM) o švédskou automobilku Saab. Uvedla to v úterý agentura Reuters.

Podle Financial times je mezi zájemci o Saaba švédský výrobce luxusních sportovních vozů Koenigsegg a společnost Renco Group amerického finančníka Iry Rennerta. Třetím zájemcem by měla být Merbanco, investiční skupina z amerického státu Wyoming.

GM by měl vybranému zájemci odevzdat celkem 500 milionů dolarů v aktivech a hotovosti, výrobní prostředky pro nový model Saabu a 150 milionů dolarů na účtech společnosti.

Všechny peníze, které GM do Saabu investuje, by měl dostat zpět, pokud se novému majiteli podaří automobilku dostat do ziskového provozu.

Švédská automobilka, která požádala o ochranu před věřiteli už v únoru, získala výjimku a může pokračovat se svou reorganizací až do 20. srpna. Do té doby by měl být vybrán i nový majitel automobilky. Vedení Saabu prohlásilo, že doufá, že konečná dohoda bude podepsána ještě do poloviny června.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy