Pohonné hmoty mírně zdražily

ilustrační foto | foto: www.auto-news.cz | Mariusz Stankowski

Ceny pohonných hmot u tuzemských čerpacích stanic v uplynulých sedmi dnech mírně stouply.

O titul nejlevnějšího benzínu přišel Královéhradecký kraj (27,49 Kč/l). Levnější Natural 95 prodávají v Ústeckém (26,99 Kč/l), Olomouckém (27,31 Kč/l) a Libereckém kraji (27,46 Kč/l). Nejdražší benzin mají v Jihomoravském kraji (28,09 Kč/l). Více než 28 korun stojí Natural 95 v průměru také na Vysočině a v Moravskoslezském kraji.

V případě nafty potvrdil dlouhodobou suverenitu Karlovarský kraj (25,05 Kč/l). Nelichotivý titul nejdražší nafty patří druhý týden po sobě jižní Moravě (26,17 Kč).


Průměrné ceny Naturalu 95 a nafty se vypočítávají z reprezentativního vzorku transakcí na karty CCS uskutečněných na všech terminálech na čerpacích stanicích v akceptační síti CCS v České republice, kterou k 15. dubnu 2007 tvořilo zhruba 2240 čerpacích stanic. Průměrné ceny se získávají jako podíly jednotkových cen za pohonné hmoty na všech terminálech v České republice, respektive v příslušném kraji, a celkového počtu terminálů. Hodnoty neovlivňuje využívanost čerpací stanice motoristy ani objem načerpaných pohonných hmot.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy