Fiat 500 se ukáže i v USA

500 | foto: Fiat Group

Přání Američanů jsou vyslyšena. Fiat původně neuvažoval o dovozu svého stylového Fiatu 500 do USA, akvizicí Chrysleru se ale vše radikálně mění.

Fiat chtěl zabrousit do USA už před delší dobou, ovšem výstavba vlastní dealerské sítě, servisní sítě a potřebné logistiky není zrovna levná záležitost. Most přes oceán postavila až spolupráce s krachujícím Chryslerem.

Na našich stránkách jste se již jistě dočetli, že Fiat převezme balík akcií Chyrsleru a výměnou za to mu poskytne technologie, které firmě umožní přežít. Americký trh se totiž změnil tak rychle, že to málo kdo předpokládal, z velkých aut najednou přesedlal do menších a automobilky na to nebyly připraveny.

Fiat díky vlastnictví Chrysleru bude moct využít dealerskou síť amerického výrobce a tím pádem za oceán poslat některé své modely. Mluvilo se o Alfě Romeo, ale nejžhavějším kandidátem, který se do 18 měsíců dostane do USA, je malý Fiat 500.

O kousek větší Mini je v USA velmi populární, podobně jako další retro stylovka - VW New Beetle. I malému fiátku je tak možná předvídat úspěch.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy