Škoda bude mít nový model. Ale z Bratislavy

up! | foto: Volkswagen

Škoda Auto v době krize investuje 54 miliard korun do vývoje a výroby nových modelů. Napsaly to ve středu Hospodářské noviny.

Mladoboleslavská Škoda bude mít nové malé auto. Pro Hospodářské noviny to v úterý potvrdil šéf firmy Reinhard Jung s nemilým dovětkem, že nový vůz se bude vyrábět v Bratislavě. „Malý rodinný vůz bude svébytnou škodovkou, i když se bude vyrábět v Bratislavě. Na vývoji usilovně pracujeme, do výroby kompaktních převodovek investujeme půldruhé miliardy korun,“ řekl Jung.

Podle něj je taková investice bezpečná. „Pokles může trvat dva tři roky. Potom budou lidé chtít malá auta s nízkou spotřebou, která lze ve městě snadno zaparkovat a která nejsou drahá,“ míní Jung.

V závodě Volkswagen Bratislava se začnou v roce 2011 vyrábět malé rodinné vozy, které vycházejí z konceptu Volkswagen Up. Na přední masce ale budou mít tři odlišné znaky – VW, Škoda Auto a Seat. Budou se lišit i designem, ten má odpovídat charakteru každé značky.

Škoda Auto chce během příštích pěti let investovat do vývoje a výroby nových modelů dvě miliardy eur, tedy asi 54 miliard korun.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy