Odbory: Fiat prý uvažuje o uzavření jedné italské továrny

500 | foto: www.auto-news.cz | Jan Fiala

Italská augomobilka Fiat uvažuje o uzavření jedné italské továrny a omezení výroby ve druhé. Podle středečních informací agentury Reuters to sdělily německé odbory těm italským.

„Velmi se toho obáváme, protože podle našich německých kolegů, Fiat uvažuje nad propouštěním v továrnách Pomiglionu a a uzavřením továrny Termini Imerese,“ prohlásil šéf italských odborů Bruno Vitali.

Italská odborová organizace prohlásila, že ambiciózní plán na vytvoření druhé největší světové automobilky při sloučení Fiatu a Opelu je vcelku dobrý. Odbory však mají strach z případného propouštění a zavírání továren.

Chtějí, aby se s nimi sešla jak italská vláda, tak vedení automobilky a projednali by s nimi situaci. Italský ministr průmyslu Claudio Scajola řekl, že se všemi stranami potká v ten samý čas a že je v nepřetržitém kontaktu s vedením Fiatu.

To, zda se Fiat opravdu s Opelem sloučí, ještě není vůbec jasné. Fiat má totiž protivníka, který také chce koupit problémovou německou automobilku. Tím je kanadský výrobce automobilových komponentů Magna, která by v případě koupě vytvořila společný podnik s ruským GAZem.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy