Továrna Opel v Zaragoze vyrobila už 10 milionů vozů

Corsa ecoFLEX | foto: General Motors

Největší evropskou továrnu General Motors ve španělské Zaragoze opustil už desetimiliontý vůz. Tím vyvoleným se stala Opel Corsa v provedení ecoFLEX.

Vedle tří i pětidveřových verzí modelu Corsa, a to včetně varianty OPC, produkuje fabrika v Zaragoze automobily Opel Meriva a Opel Combo. Souběžně s tím se zde vyrábějí některé komponenty pro ostatní továrny General Motors v Evropě, v nichž se poté provádí jejich finální montáž do ostatních modelů.

Samotný výrobní závod v Zaragoze funguje už od roku 1982. Od té doby samozřejmě prodělal  celou řadu modernizací a zvýšila se i jeho kapacita. Z původních 275 tisíc může nyní z jeho výrobních linek sjíždět až 486 tisíc aut ročně.

Do dnešních dnů jezdí po světě s nálepkou „Made in Zaragoza“ 8,44 milionu vozů Opel Corsa, 978 tisíc aut Opel Meriva, 251 tisíc Opel Tigra, 154 tisíc Opel Kadett a téměř 53 tisíc kusů modelu Opel Astra.

Zdejší výrobní haly drží i jeden primát. Na jejich střechách se nachází největší systém solárních panelů pro výrobní haly na světě. Napočítali byste jich celkem 85 tisíc na 183 tisících m2. Jejich výkon dosahuje hodnoty 15,4 milionu kWh za rok.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy