Mini John Cooper Works vyjede v limitované edici F1

John Cooper Works | foto: MINI

Automobilka Mini chystá překvapení v podobě speciální limitované edice modelu John Cooper Works. Ta bude odkazovat na padesáté výročí od první vítězné sezóny firmy Cooper ve Formuli 1.

Mini John Cooper F1 bude opatřen jedinečnou nemetalickou zelenou barvou připomínající nejslavnější éru cooperových monopostů formule 1 z přelomu padesátých a šedesátých let. Přes kapotu vozu se dále potáhnou dva černé pruhy s bílým lemováním, střecha a vnější zpětná zrcátka pak budou nalakována tradičním bílým odstínem.

Pod kapotou se objeví přeplňovaná zážehová šestnáctistovka o výkonu 155 kW (210 k) známá už ze standardního modelu John Cooper Works.

Oficiálně bude vyšperkovaný Cooper představen 22. května u příležitosti akce Mini United, která proběhne na britském okruhu v Silverstone. Celkem výrobní linka vyprodukuje 100 kusů série F1, přičemž už přímo na Silverstone bude automobilka přijímat od zákazníků objednávky. Jestliže poté nějaké vozy zbudou, využije vedení firmy k distribuci své klasické prodejní sítě. První zákazníci by se pak měli svého vytouženého auta dočkat počátkem září letošního roku.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy