Volkswagen na Slovensku přeruší i v květnu na týden výrobu

up! | foto: Volkswagen

Bratislavský závod německé automobilky Volkswagen zastaví již potřetí na týden výrobu, kvůli slabé poptávce tak výrobní pásy nepoběží od 11. do 15. května.

"Reagujeme tak na klesající poptávku na trhu," odůvodnila opakovanou odstávku Miriam Repišská, mluvčí slovenské továrny Volkswagen. "Netěší nás, že se výroba už poněkolikáté zastaví," reagoval Zoroslav Smolinský, předseda odborářů automobilky. Podle něj je ale tato alternativa o něco lepší, než kdyby zaměstnanci pracovali nepřetržitě, ale pouze několik hodin denně. "Tento rok je nejtěžší a výroba se tomu musí přizpůsobit," konstatoval.

Zaměstnanci bratislavské továrny Volkswagen zůstali na několik dní doma již v únoru i březnu. Společnost jim dokonce nabídla odstupné ve výši sedmi měsíčních platů, pokud z podniku po dohodě odejdou.

Oznámení dalšího přerušení výroby přišlo jen týden poté, co firma potvrdila, že nový rodinný model Volkswagen Up! se bude vyrábět právě v Bratislavě. Automobilka do výroby nového auta investuje 308 milionů eur. K této investici by měla bratislavská továrna získat od slovenské vlády finanční výpomoc v podobě daňových úlev v maximálním objemu 14,3 milionů eur. Výroba model Up! by měla přinést až 1 500 nových pracovních pozic. První rodinné vozy by měly z továrny vyjet na začátku roku 2011.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy