Představujeme Renault Deck'up

Renault poodhalil zajímavý koncept automobilu pro volný čas pojmenovaný Deck‘up, určený..

..pro jízdu i na nezpevněném povrchu ve volné přírodě. Jak je z designu nového vozu patrné, konstruktéři vycházeli ze součastného modelu Trafic. Zkrátili rozvor o 80 mm a velikost zadního převisu dokonce o 200 mm. I když je celková délka o 180 mm menší než u Traficu, rozchod kol se naopak zvýšil o 21 mm, což by novému Deck’upu mělo zajistit jistější a stabilnější chování v terénu.

Velmi zajímavý je interiér tohoto konceptu, kabina má sedadla pro čtyři cestující a další dva případní pasažéři mohou usednout na sklopná sedadla v nákladové části na zádi tohoto vozu. Do této otevřené části se však mohou posunout i sedadla z druhé řady vozu, která jsou spolu se sedadlem spolujezdce otočná o 180 stupňů. Pohyblivá je i středová konzole, takže se můžete s veškerým komfortem přesunout z uzavřené kabiny do zadního volného prostoru s „větrem ve vlasech“.

Zajímavým prvkem je skleněná přepážka, oddělující tyto dva prostory, která se může v případě potřeby srolovat do střechy vozu. Nastupování a vystupování z vozu je také řešeno zajímavým způsobem, na pravé straně chybí B sloupek a dveře se otevírají proti sobě, na straně řidiče je vše řešeno tradičním způsobem. Celkový dojem dotvářejí mohutné 20“ kola z lehkých slitin a netradiční dvoubarevné lakování karoserie.

Foto: Archiv

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy