Corvette Grand Sport - sport každým coulem

Z06 | foto: General Motors

Chevrolet Corvette se světu od nového modelového roku představí s jednou zajímavou modifikací, půjde o model Grand Sport. Rozšířená karoserie, motor o vyšším výkonu a další sportovní úpravy, to opravdu láká.

Jak se říká, všechno tu už jednou bylo. Platí to i o autech, proto dnes ukazujeme Corvette Grand Sport se jménem, které tu opravdu už jednou bylo.

Stalo se tak v roce 1963, kdy bylo vyrobeno pět odlehčených a opravdu výkonných Corvett, které mohly jak na silnici, tak i na okruh. Jejich připomínkou se měla stát tisícikusová série z roku 1996.

Nová Grand Sport bude prodávána jako otevřená verze a bude tvořit stupeň pod hvězdnou Z06, která se prodává jen jako kupé.

Výkon Corvette Grand Sport je 430 koní z motoru 6,3 V8. Je spřažen buď s automatickou nebo s manuální převodovkou, přičemž v případě manuálu se dočkáme dalších zajímavých úprav, například chladiče oleje v diferenciálu nebo přesunutí baterie pro lepší rozložení hmotnosti.

Větší brzdy, větší a širší kola, větší rozchod, to vše poznamenalo i jízdní výkony. Slušně se zlepšilo maximální boční přetížení, dosahuje až 1,0 g.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy