Volkswagen představil nové SUV

Automobilka Volkswagen představila na mezinárodním autosalonu..

..v severoamerickém Detroitu působivou studii sportovně laděného SUV modelu concept T. Nejsilnější evropská automobilka jím ukazuje, jak harmonicky lze skloubit svět off-roadů se špičkovými jízdními vlastnostmi a dynamikou silničních sportovních vozů.

Nové filozofii odpovídá muskulární design studie s extrémně výraznými blatníky, dramatickým V-prolisem v kapotě motoru a kulatými hlavními světlomety zasazenými do horizontálních štěrbin. Svým stylingem a celou koncepcí vytváří concept T de facto zcela novou automobilovou kategorii "off-road coupe".

Futuristický concept T je patřičně vybavený i na zcela novou úroveň komunikace posádky s okolním světem. Základem celého systému je interface PMG (Personal Mobility Gateway), které funguje podobně jako nejmodernější osobní PDA přístroje. Prostřednictvím PMG mohou řidič i jeho spolujezdec nejenom komfortně ovládat všechny důležité prvky a systémy vozu (např. navigační systém, klimatizaci, nastavování sedadel, volantu, zpětných zrcátek) ale také telefonovat, připojit se na internetovou síť a přijímat i odesílat e-mailovou poštu nebo přehrávat hudbu ve formátu MP3. PMG přístroj lze snadno vyjmout z vozu a používat jako tradiční PDA komunikátor.

Concept T je poháněný vpředu napříč uloženým zážehovým šestiválcem V6 o objemu 3,2 l, jež dosahuje výkonu 177 kW/241 k. Výkon motoru se přenáší prostřednictvím automatické převodovky Tiptronic a systému 4MOTION na všechny čtyři devatenáctipalcová kola. Z klidu dokáže concept T zrychlit na 100 km/h během necelých sedmi sekund, jeho maximální rychlost je elektronicky omezena na 230 km/h.

Zdroj: Volkswagen ČR
Foto: Volkswagen ČR

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy