Brněnský Autosalon 2009 bude i zdarma

BS2 | foto: www.auto-news.cz

Brno - Autosalon 2009, který pro odborníky a novináře začne na brněnském výstavišti 5. června, bude toho večera pro širší veřejnost zadarmo v rámci akce Autosalon Night. Informoval o ní blíže marketingový manažer veletrhu David Pokorný.

„Akce navazuje na loňské Výstaviště Open, kdy slavilo 80 let od založení. I v rámci Autosalonu Night bude vstup na výstaviště zdarma, přičemž pro návštěvníky nachystáme bohatý program,“ sdělil Pokorný. Od 18.00 do 23.00 budou tohoto večera podle něj otevřené všechny expozice, k vidění bude 37 automobilových značek, z toho 24 velkosériových. Ještě nedávno se přitom spekulovalo o tom, zda se kvůli hospodářské krizi a nezájmu automobilek veletrh vůbec uskuteční. „Bude sice menší, celková plocha, kterou expozice zaplní, však ještě není známa," doplnil Pokorný.

Veletrhy na Autosalonu Night také slavnostně otevřou budovaný pavilon P, který se má stát největší výstavní halou ve střední Evropě. Hala má rozměry 90 x 214 metrů a po dokončení firmám nabídne přes 10 000 metrů čtverečních čisté výstavní plochy. „Stavba opravdu finišuje, však už je na čase,“ sdělila marketingová manažerka brněnských veletrhů Dita Brančíková.

Podle ní se dotváří vnitřek stavby, zkouší se protipožární bezpečnostní ochrana, vybavují se interiéry sálů, také pokladny a registrace. Zároveň se dokončuje informační systém. „Prohlídky nového pavilonu jsou součástí programu Autosalonu Night. Pro návštěvníky však budou připraveny i pódiová vystoupení populárních interpretů a skupin nebo testovací jízdy automobilů, pro děti pak lunaparkové atrakce,“ vypočítal Pokorný.

Posledního Autosalonu 2007 se zúčastnilo 302 vystavovatelů z 10 zemí světa. Výstavní plocha zabrala přes 54 000 metrů čtverečních. Na veletrh se tehdy přišlo podívat přes 145 000 lidí.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy