Škoda zvažuje výrobu Fabii i ve Vrchlabí

Fabia | foto: Škoda Auto

Vedení mladoboleslavské automobilky Škoda Auto naznačilo, že by mohlo začít kvůli masivní poptávce vyrábět modely Fabia dočasně i v továrně ve Vrchlabí. Informoval o tom ve čtvrtek týdeník Škodovácký odborář.

Škoda Auto prožívá po několika měsících problémů a odstávek výroby zlaté období. Může za to zavedení šrotovného zejména v Německu a na Slovensku. Firma má tak dostatek objednávek až do konce roku. Například do Německa se za pár týdnů prodalo tolik aut, co jindy za celý rok a zájem je hlavně o fabie.

„Proto teď vyrábíme více, než dokážeme zvládat. Musíme si ale rozmyslet, jak s těmi zakázkami naložíme, protože později hrozí pokles zakázek. Teď přemýšlíme, jak s aktuální horou zakázek zajistit zaměstnanost pro všechny tři závody a přitom dávat pozor, jak neztratit zákazníky kvůli dlouhým dodacím lhůtám,“ řekl Klaus Dierkes, člen představenstva Škoda Auto odpovědný za personalistiku.

O tom, zda se budou fabie vyrábět i ve Vrchlabí, vedení firmy ale zatím nerozhodlo. Ve hře zůstává podle týdeníku také zavedení několika pracovních sobot.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy