Americká pošta kupuje flotilů elektromobilů

EV | foto: Chrysler

Americká pošta včera, 22. 4, tedy na den země, převzala první z dodávky elektrických Chryslerů pro své poštovní služby. Právě pošta má být ideálním místem pro uplatnění elektřinou poháněných automobilů.

Pošta si objednala flotilu 250 Chryslerů na baterie, protože zjistila, že jejich běžnou denní trasu, která má kolem 30 km, elektromobil bez problémů zvládne na jedno nabití a oproti benzínům se vyplatí.

Proto jsou elektrické Chryslery vybavena poměrně malými bateriemi, kterém umožnily nijak nezasáhnout do ložného prostoru. V nabídce pro náročnější klienty ovšem bude i model s větším dojezdem.

Celé auto je postaveno na základu konceptu Town and Country EV, který se představil minulý listopad. Energii zajišťují Li-Ion baterie.

Jen pro zajímavost, elektromobily před lety využívala i Česká pošta. Šlo o Favority s elektromotorem, které se označovaly jako Škoda Eltra. Jejich výroba byla určena především k exportu a při troše snahy se dají některé kusy sehnat. Pošta jich provozovala několik kusů. Výroba skončila převzetím koncernem Volkwagen.

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy