Geely GT Tiger - nadějný koncept v Šanghaji

GT Tiger | foto: Geely Group

Automobilka Geely na autosalonu v téměř domácí Šanghaji představila novou generaci svého konceptu GT, který se produkci blíží mnohem více, než ona předchozí. Vzhled vypadá velmi nadějně, nezklame nás technika?

Téměř přesně před rokem jsme na autosalonu v Pekingu viděli koncept Gerely GT Tiger. Šlo o pouhou maketu, bez interiéru, bez ničeho. Rok se s rokem sešel a máme tu novou inkarnaci tohoto stroje, který se již velmi blíží produkci.

Pravda, obří příď by pravděpodobně doznala změn (ačkoliv, originalita se cení a takto jedinečné auto by úplně zapadnout nemuselo), interiér je ale vyveden jako téměř sériový. A musím pokorně uznat, že povedený.

Vypadá to, že automobilový průmysl v Číně nabírá na obrátkách. Automobilky začínají tvořit vlastní, občas velmi odvážné designy, ale vzpomeňme si kde byly ještě před patnácti lety Hyundai a podobné automobilky z Koreje. Vyráběly buď licenční (Deawoo Racer, Hyundai Galoper), nebo nepříliš pěkná auta. Dnes jsou rovnocennými konkurenty.

Jsem upřímně zvědav jak na tom bude Geely Tiger s technikou. Interiér s velkou LCD trochu napoví, nahoru výsuvné dveře taktéž. O motoru ale netušíme zhola nic.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy