Další novinka od Mercedesu: Vision GST

Novinka Mercedesu představená na detroitském autosalonu - Mercedes Vision GST se má stát..

..jakýmsi luxusním hybridem mezi limuzínou, kombi a velkoprostorovým vozem. Navazuje na studii z roku 2002, která však vypadala značně odvážněji spolu s mnoha netradičními řešeními, jako byly např. zadní dveře otvírající se proti sobě v úhlu 90 stupňů a chybějící B sloupek. Hlavní zbraní nového modelu, který má podle automobilky přijít na trh v roce 2005, je velikost vnitřního prostoru a jeho variabilita. Vše bude samozřejmě podpořeno vysokou mírou pohodlí a luxusu, tak jak jsme u Mercedesu zvyklí. Hýčkat vás můžou dvd přehrávače pro druhou a třetí řadu sedadel se zabudovanými obrazovkami v opěrkách hlavy a dojem vysokého komfortu dotváří kombinace dřevěného obložení s hliníkovými detaily.

Podle představitelů automobilky má nový GST zapadnout mezi třídy S a E a bude vyráběn ve dvou rozdílných délkách podlahových plošin s tím, že delší bude určena pro severoamerický trh. Pak bude možno vytvořit místo pro šest nebo sedm cestujících ve třech řadách.


Zajímavá je volba pohonného ústrojí pro Vision GST, jedná se o hybridní pohon dieselu V8 (184 kW) a elektromotoru (50 kW), který dává dohromady vysoký točivý moment 860 Nm. S ním pak tento Mercedes zrychlí z 0 na 100 km/h za 6,6 s. Jaká bude definitivní podoba tohoto nového modelu, si musíme počkat na zářijový autosalon v Paříži.

Foto: Archiv

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy