Tesla Model S - elektrický sedan je tu

Model S | foto: Tesla Motors

Tesla se svým elektronickým roadsterem slaví obrovské úspěchy. Proč na ně nenavázat také sedanem vycházejícím ze stejných, ekologických principů? Navíc se skvostným designem a velmi překvapivým interiérem.

O modelu S nemáme žádné přesné technické informace, nicméně můžeme očekávat, že jeho pohonné ústrojí bude odvozeno od toho, které skrývá starší Roadster.

Až se sedan začne v roce 2011 prodávat, bude mít dojezd 240 nebo 480 km, podle toho, zda si zájemce zvolí příplatkový balíček se zvýšenou kapacitou baterií.

Fotka interiéru nebyla zveřejněna, nicméně na serveru flickr.com se objevila fotografie zatím nehotového, ale mnohé naznačujícího interiéru.

Je na ní vidět obří dotykový displej namísto tradičních ovladačů. Jde o opravdu odvážný tah malosériového výrobce. Displej je užit také namísto tradičních budíků na přístrojové desce. Hi-tech tomuto vozu vládne. Bohužel, tohle všechno se může při přerodu z fáze konceptu do série ztratit.

Tesla také zveřejnila očekávanou cenu pro USA, totiž 57 400 dolarů (1 150 000 Kč)  za standardní a 65 000 dolarů (1 300 000 Kč) za nejvybavenější model. Nadějná cena by v Evropě dle zvyklostí byla pravděpodobně o něco vyšší.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy