Alfa Romeo MiTo Veloce již za dva týdny

MiTo Veloce | foto: Alfa Romeo

Alfa Romeo se rozhodla přemostit velkou propast mezi standardním MiTem a ohnivým MiTem GTA. Na autosalonu v Amsterodamu tak do světa vypustí dostatečně výkonnou verzi Veloce, která i tak strčí do kapsy většinu hot hatchů.

Rychlá Alfa Romeo Veloce se představí v Amsterodamu, který začíná prvního dubna. Pod kapotou najdeme vrcholný motor z Fiatu, totiž 1,4 T-jet.

Najdeme ho ve Fiatu Punto Abarth EsseEsse a jeho výkon je pekelných 180 koní.  Vzhledem k tomu, že nejsilnější "normální" MiTo má výkon 155 koní, MiTo GTA má až 230 koní a dá se očekávat stejně pekelná cenovka díky použití karobonových vláken.

Veloce tak bude standardním hothatchem, zatímco GTA něčím nad. Automobilka zatím nevypustila žádné přesné údaje, vzhledem k technické podobnosti Grande Punta Abarth EsseEsse a MiTa Veloce můžeme usuzovat na podobné hodnoty. Punto zrychlí na stovku za 7,7 sekundy a dosáhne maximální rychlosti 215 km/h. MiTo může mít hodnoty v rámci koncernové hierarchie o nějakou tu desetinku lepší a to díky zpřevodování.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy