Tata Nano vstupuje na domácí trh

Nano | foto: Tata

Indická automobilka Tata uvádí na domácí trh dlouho očekávaný minivůz Nano. Do dvou let se objeví v Evropě a za další rok by s ním výrobce rád prorazil i do Spojených států.

Za první rok předpokládá automobilka dodání asi 50.000 aut, po rozšíření výrobních kapacit bude schopna produkovat až čtvrt milionu vozů Nano ročně! Šéf automobilky Ratan Tata oznámil, že v roce 2010 či 2011 vstoupí Tata s inovovaným modelem Europa na evropské trhy a do roku 2012 by pak výrobce rád představil a uvedl specifickou verzi pro Spojené státy. Očekávají se zejména změny v oblasti pasivní i aktivní bezpečnosti.

Cena nejlevnějšího a nejmenšího auta na světě se bude na indickém trhu pohybovat kolem 100.000 rupií tedy zhruba 39.500 Kč. Pohon 3,1 m dlouhého vozu zajišťuje zážehový dvouválec o objemu 623 cm3 a výkonu necelých 25 kW. Průměrná spotřeba pak činí 4,3 l/100 km. 

Mezi nejviditelnější úspory patří například jen jeden stěrač nebo bezdušové pneumatiky. Věci jako rádio či posilovač řízení byste hledali marně. A klimatizace? Na tu nemá smysl ani pomýšlet.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy