Rolls-Royce prodlužuje odstávku výroby

200EX | foto: Rolls Royce

O dalších 15 dní prodlouží britský výrobce exkluzivních vozů Rolls-Royce odstávku svých výrobních linek. Původně se přitom počítalo se šesti týdny.

Celkové přerušení produkce tak činí 57 dnů a uskuteční se podle potřeby během následujících šesti měsíců v továrně v anglickém Goodwoodu. Už v listopadu zde přitom bylo zrušeno na 40 pracovních míst. Společnost však nyní zdůraznila, že vyjednávala s odbory a žádné další propouštění v dohledné době nechystá. Současně s tím oznámila, že všech 750 zaměstnanců fabriky dostane mzdy v plné výši.

Rolls-Royce nyní obrací svoji pozornost na koncept 200EX, který by měl firmě v těžkém období ekonomické krize pomoci. Jedná se v podstatě o menšího brášku limuzíny Phantom.

200EX bude oproti ní téměř o půl metru kratší, přesto se jeho délka přehoupne přes pět metrů. Konkrétně na 5.399 mm. Zajímavostí je druhý pár dveří otevíraný proti směru jízdy. Studie se představí už příští týden na autosalonu v Ženevě a podle dostupných informací by mělo jít o předzvěst budoucího sériového modelu RR4. Více o konceptu najdete zde.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy