Honda Insight se nestíhá vyrábět

Insight | foto: Honda

Japonská Honda včera slovy svého mluvčího oznámila, že objednávky na nový hybridní vůz Insight trojnásobně překračují plánované cifry. Od dubna proto automobilka navýší své výrobní kapacity.

Zatím nejúspěšnějším autem s hybridním pohonem je model Prius konkurenční Toyoty. Toho se od svého uvedení v roce 1997 prodalo více než jeden milion kusů a letos startuje už její třetí generace. Naproti tomu Honda vyrobila do konce ledna letošního roku pouze 300.000 hybridů bez rozdílu modelu, o čemž jsme vás informovali minulý týden.

To se má změnit právě příchodem nové evoluce vozu Insight. Cílem automobilky Honda je prodat na globálním trhu minimálně 200.000 kusů. A zdá se, že by se jí to mohlo podařit. Zájem o nový model je totiž třikrát vyšší než současná produkce, a proto se management rozhodl od dubna rozšířit jeho výrobu.

Náměstek provozního ředitele společnosti Honda Motor Hiroši Kobajaši k tomu dodává: „Reakce je ohromující. Budeme muset zvýšit výrobní plány,“. V Japonsku se vůz prodává v přepočtu zhruba za 440.000 Kč a zájemci na něj musejí čekat asi jeden měsíc. Na evropské trhy se nový Insight dostane počátkem března letošního roku.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy