Mercedes-Benz Actros MPII

Nejstarší z řady trucků Mercedes-Benz prošel omlazovací kůrou, která je zaměřena zejména na řidiče.

Trojnásobný objem odkládacích prostor proti stávajícímu modelu.Výkonnější a přitom úspornější motory, připravené plnit budoucí limity EURO IV. Nový kokpit, revolučně řešený systém topení a klimatizace.

Actros je těžké nákladní vozidlo o celkové hmotnosti 18-42t, vyrábějící se v silničním a stavebním provedení. Vozidlo je osazeno 6ti a 8mi válcovými motory do V o výkonu 320-578 PS. Šest provedení kabiny umožňují najít optimální pracoviště pro řidiče.

Vozidlo je vybaveno elektronickým systémem Telligent - servis, které optimalizuje provoz vozidla, Telligent - brzdový systém, který rovnoměrně rozděluje brzdný účinek na jednotlivá kola a hlídá opotřebení brzdového systému, Telligent - rozjezdový asistent, Telligent - motor, který optimalizuje spotřebu paliva, Telligent - řazení a Telligent - niveau (kontrolují výšku vozu na vzduchově odpružených nápravách), za příplatek pak Telligent- regulace odstupu, Telligent - kontrola jízdy v pruzích, Telligent - kontrola stability (obdoba ESP u osobních vozů).

Díky těmto technickým lahůdkám je servisní interval Actrose až 150 000 km u motoru EURO 3.

Mercedes-Benz CR

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy