Alfa se vrátí ke slovnímu pojmenování

Alfa Romeo | foto: Alfa Romeo

Alfa Romeo se vrátí zpět ke slovním pojmenování svých modelů. Omylem a nechtěně to prohlásili zástupci Chrysleru, který nově s koncernem Fiat spolupracuje. V Alfě Romeo z toho asi příliš nadšení nebudou.

Zástupci Chrysleru při ucházení se o záchranné peníze v americkém Kongesu prohlásili, že v jeho továrnách se bude v rámci nové spolupráce Fiat - Chrysler vyrábět několik Alf, například Milano a Giulia.

Touto zdánlivě nevinnou větou potvrdili to, o čem se už nějakou dobu šeptá, totiž že Alfa opět použije svá proslulá jména z minulosti.

Zatím není přiliš jasné, o jaké auta půjde, nicméně Milano by snad mělo přijít v příštím roce. Že by šlo o nástupce Alfy Romeo 147?

Zatím není jasné, zda bude slovní označení použito jen v USA nebo po celém světě.  Milano Alfa použila právě v USA, pod tímto jménem byla prodávána Alfa 75.

Giulia, to je jméno jedné z nejslavnějších Alf, nástupce snad ještě slavnější Giulietty. Giulia se vyráběla v 60. a 70. letech a je považována za jeden z nejkrásnějších vozů, jaké kdy z bran Alfy Romeo vyjely.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy