Nástupce Hyundai Tucson – koncept už v Ženevě

HED-6 | foto: Hyundai

Hyundai se chystá na letošním ženevském autosalonu představit studii nového SUV. Pod kódovým názvem HED-6 se bude skrývat předzvěst nástupce modelu Tucson.

Ten je ve výrobě od roku 2004, což už je nějaký ten pátek. Korejská automobilka proto už nyní uveřejnila první skicu konceptu HED-6, který se ve své plné kráse ukáže už v březnu v Ženevě.

Bude opatřen speciální barvou karoserie Ice Blue, 21‘‘ koly a předními světlomety z LED diod. Studii bude pohánět moderní přeplňovaný zážehový motor vlastní konstrukce 1.6 GDi o výkonu 173 k. Allan Rushforth, vice prezident Hyundai Motor Europe, dodává: “HED-6 přináší zcela nový vzhled všech našich budoucích SUV. Spojuje v sobě robustně působící exteriér a svěží a elegantní interiér.“

Na zářijovém autosalonu ve Frankfurtu se pak představí sériová verze nového Tucsonu. Podle dostupných informací by měla nést označení ix35 a přiblížit se tak současnému značení všech modelů této korejské automobilky. Na trh se pak nový crossover dostane zřejmě na jaře 2010.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy